Formule 1

Christijan Albers snapt probleem van Sergio Perez niet: “Komt halve seconde per ronde tekort op Verstappen”

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juni 2024 10:29

Christijan Albers haalt in de Formule 1-podcast van De Telegraaf uit naar Sergio Perez. Terwijl Max Verstappen alles uit zijn Red Bull-machine haalde om als eerste te eindigen in de Grand Prix van Spanje, Sergio Perez opnieuw achter de feiten aanliep. De Mexicaanse coureur eindigde teleurstellend als achtste, een volle minuut na de winnaar. Albers uitte zijn onbegrip en kritiek op de 34-jarige coureur uit Guadalajara.

Sergio Perez Christijan Albers

Enkele weken geleden maakte het team van Red Bull bekend dat Perez de komende jaren ook nog in actie komt voor Red Bull. Dit zorgde alom voor flink wat gefronste wenkbrauwen, zeker gezien de prestaties van Perez in de snelle RB20.

Albers trekt dan ook fel van leer over de prestaties van Perez: “Het probleem bij Perez is gewoon dat hij een halve seconden per ronde tekort komt op Verstappen. Dan heb je bijna een soort compleet andere auto”, begint de voormalig Spyker-coureur verontwaardigd.

“Ik vraag me echt af hoe je dit kan verantwoorden, hoe kun je dit nog verkopen in het team? Ik denk dat ze zijn contract hebben verlengd om rust te brengen en Max te pleasen, maar je kunt je afvragen in hoeverre je hem hiermee pleaset.”

Toch ziet de Viaplay-analist wel één reden dat ze bij Red Bull blij zijn met Perez: “Ik denk dat hij misschien wel twintig tot 25 miljoen meeneemt ieder jaar. Zie dat maar eens op te halen op de marketing-afdeling. Het punt is alleen dat je je de slechte prestatie op een gegeven moment niet meer kunt veroorloven.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS