Formule 1

Dries Vanthoor haalt uit naar Robert Kubica: "Hij heeft het met opzet gedaan, want..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 juni 2024 13:22

De 24 uur van Le Mans van Dries Vanthoor kwam met een harde klap ten einde, toen hij door Robertu Kubica ingehaald werd en vervolgens afgesneden en aangetikt werd. Het leverde de Pool, die op dat moment in leidende positie lag, een straf op en de BMW-coureur van Team WRT was een illusie armer. Bovendien lag de BMW Hypercar flink in de kreukels. De Belg gelooft dat hij met opzet door zijn rivaal van de baan gedrukt werd.

BMW Team WRT

"Ik denk persoonlijk van wel, dat hij het met opzet heeft gedaan, want de manier waarop hij zichzelf probeerde te verdedigen was verkeerd”, aldus Vanthoor tegen het Amerikaanse Motorsport. "De manier waarop hij zich niet om mij bekommerde na de crash, of geen respect of gewoon menselijkheid toonde, liet voor mij ook zien dat het met opzet was. Hij gaf gewoon niet om me, kwam niet kijken hoe het met me ging. Ik had een kleine hersenschudding, ik heb iets aan mijn linkervoet. Geen moeite doen om zelfs maar een sms te sturen om te weten hoe het met me gaat.”

"Als ik met iemand zou crashen en ik zou weten dat hij gewond is of naar het medisch centrum moet, dan zou je gewoon respectvol zijn. Ik weet dat we racen en we willen hard racen. Dit was gewoon erg respectloos [sic] en voor mij not done en iets wat je niet doet in de racerij. Het is helemaal verkeerd. Je moet respect tonen. We willen allemaal veilig zijn, dat is prioriteit nummer één voor elke organisator, FIA, ACO, SRO. Het is prioriteit nummer één in de racerij. Zelfs als hij boos was, zelfs als het mijn eigen fout was van de crash, wat laten we eerlijk zijn helemaal niet zo was, dan nog zou ik er iets van gezegd hebben.”

"Ik zou gezegd hebben, 'sorry maat, ik ben tegen je aangereden'. Maar hij draaide gewoon naar rechts alsof er niemand was en ik reed gewoon rechtdoor."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS