Formule 1

Einde verhaal voor Daniel Ricciardo? “De aandeelhouders hebben laten weten dat..."

Uitgegeven door Peter Vader • 26 juni 2024 17:00

Red Bull Formule 1-adviseur Helmut Marko blijft de aandacht trekken met opmerkelijke uitspraken, die telkens een schop-onder-de-kont zijn voor de twee Red Bull-teams. Gaat het niet over Max Verstappen die de tekortkomingen van de RB20 goed maakt, dan is het wel Daniel Ricciardo die weer eens onder vuur ligt bij de Oostenrijker. Maar Marko heeft recht van spreken, want maar al te vaak had hij het bij het rechte eind. Hij heeft nu laten doorschemeren dat Liam Lawson in 2025 wel eens Daniel Ricciardo kan vervangen vanwege de wens van de aandeelhouders om een “jonge coureur” te hebben.

Helmut_Marko_F1_Red_BullHelmut Marko: “De aandeelhouders hebben laten weten dat het een juniorenteam is en dat we dienovereenkomstig moeten handelen”

Achterstand op teamgenoot
Het is voor het eerst dat het management zich zo duidelijk uitspreekt en dat is bepaald niet in het voordeel van Ricciardo. De goedlachse Australiër had goede hoop om het tweede stoeltje bij Red Bull weer te bezetten, als Sergio Perez niet naar behoren zou presteren. Voorwaarde was natuurlijk dat Ricciardo zich uitzonderlijk goed zou profileren bij Visa Cash App RB. En daarin is de Australiër niet geslaagd. Hij staat dit seizoen zelfs tien punten achter op zijn minder gevestigde teamgenoot Yuki Tsunoda. De Japanner, ook een protegé van Helmut Marko, maakt dit seizoen een flinke progressie door, vooral als het gaat om consistentie.

null
Vervangt Liam Lawson (links) in 2025 Daniel Ricciardo bij Visa Cash App RB?

Dienovereenkomstig handelen
“De aandeelhouders hebben laten weten dat het een juniorenteam is en dat we dienovereenkomstig moeten handelen”, zei Marko tegen Kleine Zeitung. “We moeten er snel een jonge coureur in stoppen”, voegde Marko toe over de coureursopstelling van RB. En dat zou natuurlijk Liam Lawson moeten zijn, die uitstekend presteerde toen hij vorig jaar vijf keer Ricciardo verving vanwege diens gebroken middenhandsbeentje na een crash op Zandvoort. De Nieuw-Zeelander Lawson wordt inmiddels gelinkt aan Sauber, maar schijnt het liefst bij Red Bull te willen blijven. Maar dan moet een vast stoeltje niet al te lang op zich laten wachten. Dus de stellingname van het Red Bull management inzake het juniorteam met jonge coureurs, werkt alleen maar in het voordeel van Lawson.

Dagen geteld?
Ondanks het feit dat ook Daniel Ricciardo nog vol goede hoop is over een vervolg in 2025. Hij reed keurig naar de achtste plaats in de Grand Prix van Canada en maakte afgelopen weekend bekend dat hij van plan is volgend seizoen gewoon bij Red Bull en het Visa Cash App RB-team te blijven. “Nou, ik bedoel, Canada helpt duidelijk,’ zei de Australiër na afloop in Spanje en vervolgde: “Zoals ik al zei, ik had zo’n resultaat nodig. Het is duidelijk dat ik graag wil blijven. Nu ik terug ben in de Red Bull-familie, zie ik mezelf echt nergens anders. Dus daar zou ik graag willen blijven en doorgaan.” De woorden ‘graag blijven’ stralen niet čcht veel vertrouwen in de toekomst uit, dus zou de uitspraak van Helmut Marko wel eens kunnen betekenen dat de dagen van Daniel Ricciardo als coureur bij de Red Bull-familie, zijn geteld…

Daniel Ricciardo F1 Visa Cash App RBEinde verhaal voor Daniel Ricciardo?



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS