Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jenson Button over zijn speciale NASCAR avontuur in 24H Le Mans: "Het was geweldig"

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 juni 2023 19:40

Sinds enkele jaren rijdt er ieder jaar een experimentele auto mee met de 24 uur van Le Mans. Dit jaar reed er een gemodificeerde NASCAR-bolide mee in de 24H Le Mans. De auto van Garage 56 werd bestuurd door NASCAR-legende Jimmie Johson, Le Mans-winnaar Mike Rockenfeller en Formule 1-wereldkampioen Jenson Button. De Brit genoot met volle teugen van zijn NASCAR-ervaring in Le Mans.

NASCAR Jenson Button

Na de wedstrijd deelde Button zijn verhaal bij Eurosport: “Het was geweldig”, trapt de wereldkampioen F1 van 2009 af. “Je weet natuurlijk dat het publiek hier is om iedereen te fêteren die deelneemt aan de 24 uur van Le Mans.”

Het team heeft volgens Button een lange en vermoeiende weg afgelegd om aan de start van de 24 uur te staan: "We hebben heel veel lange dagen gemaakt, maar we hebben het met een geweldige groep mensen gedaan”, stelt Button, die eerder ook al deelnam aan Le Mans. Wat zij hebben gedaan met deze auto, die uit NASCAR komt en daarvan hebben zij een endurance-auto gemaakt. Ongelofelijk, de beste in de sport. Ik ben er trots op om met deze jongens te hebben samengewerkt."

Omdat het team als enige in een speciale klasse reed, viel er niets te winnen, maar ook niet te verliezen: “We hebben het prima gedaan, we hebben geen fouten gemaakt. Je wil de auto nog steeds hard pushen, deze auto is redelijk gemakkelijk te besturen. Hij is vergevingsgezind, je kan er hard mee rijden, je kunt langzamer gaan, maar het is echt een heerlijke auto om in te racen”, sluit Button af.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS