Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

LINE-UP: Stoffel Vandoorne en Jake Hughes rijden in Formula E seizoen 11 voor Maserati MSG Racing

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 29 juli 2024 21:17

Nu alle ogen gericht zijn op seizoen 11 van het FIA Formula E World Championship, is Maserati MSG Racing verheugd om Stoffel Vandoorne en Jake Hughes te verwelkomen in het team.

Stoffel Vandoorne en Jake Hughes

Als wereldkampioen van seizoen 8 begint Stoffel aan zijn zevende jaar in de volledig elektrische raceklasse, terwijl Jake start met zijn derde seizoen. Sinds zijn debuut bij McLaren in Seizoen 9, wordt hij beschouwd als een van de grootste jonge talenten op de startgrid.

Stoffel en Jake vormen een van de sterkste rijdersduo’s van het huidige Gen3-tijdperk in de Formula E, door bewezen ervaring met race-overwinningen te combineren met vastberadenheid, in een belangrijk seizoen waarin de nieuwe generatie van de elektrische racewagen, de Gen3 Evo, debuteert.

Sinds hij zich na twee seizoenen met McLaren in de Formule 1 aansloot bij de Formule E-grid, heeft Stoffel Vandoorne een reputatie opgebouwd als een van de sterkste coureurs van de serie, door in seizoen 2021/’22 met Mercedes-EQ op dominante wijze de WK-titel op zijn naam te zetten. Met drie zeges, 16 podiumplekken en acht pole positions, is de Belg niet alleen een gelauwerde winnaar van races, maar weet hij ook te overtuigen tijdens de kwalificaties. Binnen Maserati MSG Racing krijgt hij een leidende rol bij de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Hij wordt vergezeld door Jake Hughes, die in Seizoen 9 een van de meest indrukwekkende rookie-seizoenen uit de geschiedenis van de Formula E liet zien. De Britse coureur wist al bij zijn derde race in de serie de pole position veilig te stellen. Sindsdien heeft Jake vier keer aan kop gestaan in de kwalificaties en wist hij in Seizoen 10 al zijn eerste podiumplaats in de Formula E te halen door als tweede te finishen tijdens de Shanghai E-Prix 2024. Met zijn rol als officiële reservecoureur bij Maserati MSG Racing in Seizoen 7, toen het team nog reed in de kleuren van Venturi Racing, is Jake een bekend gezicht dat terugkeert op natuurlijke wijze voor Seizoen 11.

Vandoorne en Hughes hebben samen hun eerste optreden met Maserati MSG Racing tijdens de belangrijke testweek voorafgaande aan het seizoen, op Circuit Ricardo Tormo in Valencia van 4 t/m 7 november 2024. Het duo reist vervolgens af naar São Paulo, Brazilië, voor de openingsrace van Seizoen 11 op 7 december 2024, de aftrap van het nieuwe seizoen dat bestaat uit een recordaantal van 17 races.

Na afloop van seizoen 10 wil Maserati MSG Racing zijn uitdrukkelijke dank betuigen aan Maximilian Günther en Jehan Daruvala voor hun enorme bijdrage die zij aan het team hebben geleverd. "Wij wensen ze alle geluk bij hun toekomstige inspanningen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS