Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Winst Jaguar TCS Racing en Mitch Evans in Shanghai E-Prix, Nick Cassidy en Jaguar behouden leiding

Uitgegeven door HJ van Keulen • 27 mei 2024 20:09

Jaguar TCS Racing heeft een bijzonder succesvol weekend achter de rug in het ABB FIA Formula E World Championship 2024. De Shanghai E-Prix van afgelopen weekend omvatte twee races en coureur Mitch Evans van Jaguar TCS Racing pakte de winst in de race op zaterdag, terwijl Nick Cassidy, de andere coureur van het team, als derde eindigde. Op zondag finishten de Jaguar-coureurs op de respectievelijk vijfde en vierde plaats.

Mitch Evans Jaguar TCS Racing

Race op zaterdag
Mitch Evans pakte op zaterdag zijn tweede raceoverwinning van dit seizoen. Daarmee steeg hij in het rijdersklassement naar de vierde plaats. Evans kwalificeerde zich als derde voor de race op zaterdag en ging in de race zorgvuldig om met de energie in zijn Jaguar I-TYPE 6. Halverwege de race pakte hij de leiding, die hij meerdere keren ook weer verloor en opnieuw heroverde. In de laatste ronde greep hij definitief de leiding en ging als winnaar over de finish.
Nick Cassidy, die al de leiding in het rijdersklassement in handen had, startte de race als tiende. Hij rukte magistraal op naar de derde plaats aan de finish en eindigde voor de achtste keer dit seizoen én voor de vijfde achtereenvolgende keer op het podium.

Race op zondag
Race 12 van het ABB FIA Formula E World Championship 2024 leverde Jaguar TCS Racing ook voldoende punten op om de leidende posities te behouden. Cassidy en Evans startten de tweede race van het weekend als vijfde en zesde. Door zorgvuldig met de energie om te gaan, handhaafden ze zich continu in de top 8 en halverwege de race openden ze de aanval. Uiteindelijk finishte Cassidy als vierde en Evans als vijfde.

Met nog vier races te gaan dit seizoen heeft Jaguar TCS Racing met 299 punten de leiding in het teamklassement. Nick Cassidy leidt het klassement van de coureurs met 167 punten. Mitch Evans staat op de derde plaats met 132 punten.

Nick Cassidy Jaguar TCS Racing

James Barclay, Managing Director van JLR Motorsport en Jaguar TCS Racing Team Principal, zegt: “Ik ben erg trots op de coureurs en het team dat gisteren een briljante race heeft gereden. Ze maakten de juiste keuzes op het juiste moment en waren ongeëvenaard - die dubbele podiumplaats laat zien dat we het goed hebben gedaan. Aan het einde van wat een ongelooflijk raceweekend in Shanghai is geweest, vertrekken we met de overwinning en het dubbele podium van gisteren en vandaag, waarmee we echt belangrijke kampioenschapspunten hebben veiliggesteld. Het was vanaf het begin een nagelbijtende race. Het team en de coureurs beheersten de race goed, we boekten vooruitgang en daagden elkaar uit voor het podium, maar uiteindelijk zijn we erg blij dat we vertrekken met belangrijke kampioenschapspunten. We zijn blij met ons werkweekend hier in Shanghai en het team heeft de hele tijd hard en effectief gewerkt. Het is moeilijk met zo'n sterke concurrentie, maar we hebben een van onze beste puntenweekenden ooit neergezet op een kritiek moment. We richten ons nu op Portland en ronde 13 en 14 en de laatste twee weekenden van het seizoen.”

Mitch Evans, coureur Jaguar TCS Racing, #9, zegt: “We hadden gisteren echt een geweldige race. We zaten nooit buiten de top zes en deden precies wat we moesten doen en met Nick als derde is het een fantastisch resultaat voor het team. Het team heeft dit weekend in Shanghai enorm veel punten verzameld. Gisteren wonnen we en stonden we twee keer op het podium, en vandaag werden we vierde en vijfde, wat ons veel punten oplevert in het team- en coureurkampioenschap. We hebben nu een kleine pauze voordat we de laatste vier races aanvallen.”

Nick Cassidy, coureur Jaguar TCS Racing, #37, zegt: “Het team doet het geweldig dit jaar en ik ben superblij dat ik in deze positie zit. Het was een solide dag en een heel goed weekend. Er zijn nog vier races te gaan, er zijn nog 100 punten te verdienen, het zal zwaar worden maar we zullen alles geven.”

Races 13 en 14 van het ABB FIA Formula E World Championship 2024 vinden plaats in Portland (VS) op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2024.