Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Oliver Rowland en Norman Nato in 2024/2025 voor Nissan Formula E Team

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 september 2024 07:27

Het Nissan Formule E-team zal Oliver Rowland en Norman Nato koppelen voor het FIA Formule E-wereldkampioenschap van 2024/25, waarmee een ervaren en competitieve line-up van coureurs ontstaat.

Oliver Rowland Norman Nato Formula e Nissan

Na een vruchtbare samenwerking in het GEN2-tijdperk, genoot Rowland van een sterk seizoen 10 met het team. De Britse coureur behaalde twee overwinningen, waaronder een thuisoverwinning in de laatste race van het jaar, naast twee pole positions en vijf verdere podiumplaatsen op weg naar de vierde plaats in het klassement.

Ondertussen keert Formule E-racewinnaar Nato terug naar het Japanse team, nadat hij eerder in Cherry Blossom had geracet tijdens seizoen 9 (2022/23). De Fransman was een vaste waarde in de punten en zorgde voor de eerste podiumplaats van het team onder volledig Nissan-eigendom tijdens de Rome E-Prix van 2023.

In het seizoen 2024/25 zal de GEN3 Evo-technologie zijn debuut maken. De nieuwe machines zullen nog sneller en efficiënter zijn dan de auto's die in seizoen 9 en 10 werden gebruikt. De kalender zal ook een recordaantal van 17 races bevatten, waaronder een eerste bezoek aan Miami, een terugkeer naar Jakarta, een double-header in Monaco en de tweede Tokyo E-Prix ooit, de thuisrace van het Nissan Formula E Team.

Het Nissan Formule E Team zal van 4 tot en met 7 november weer op het circuit zijn op Circuit Ricardo Tormo in Valencia voor de pre-season tests voor de GEN3 Evo. Dit is de eerste officiële testrit van het team, voorafgaand aan de seizoensopener in São Paulo op 7 december.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS