Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Nissan Formula E Team sluit seizoen 10 af met spectaculaire overwinning: "Geweldige afsluiting"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 23 juli 2024 11:41

Het Nissan Formula E Team heeft het seizoen 2023-2024 van het ABB FIA Formula E World Championship afgesloten met een overwinning. Oliver Rowland reed een meesterlijke race op het ExCeL London Circuit en bezorgde het team vanaf de negende plaats de tweede overwinning van het jaar.

Nissan Formula E Team

Na een moeizame voorlaatste race op zaterdag, waarin Fenestraz en Rowland geen punten scoorden, presteerde het team op zondag sterk in de laatste race van het seizoen. Rowland had zich als negende gekwalificeerd, maar in de chaotische race vocht hij zich al snel naar de vierde plaats. Doordat hij slim gebruikmaakte van het feit dat de koplopers laat in de race de Attack Mode moesten gebruiken, wist Rowland de leiding te pakken en de race te winnen.

Ondertussen had Fenestraz het zwaar in het dicht opeengepakte middenveld. Hij eindigde de laatste race zijn tweede seizoen bij het Nissan Formula E Team op de 15e plaats. Daarmee eindigt het team seizoen 10 van het ABB FIA Formula E World Championship met 182 punten als vierde in het kampioenschap voor teams. In het kampioenschap voor coureurs eindigt Oliver Rowland ook als vierde. Nissan behaalde de derde plaats bij de constructeurskampioenschap.

Oliver Rowland

Tommaso Volpe, Managing Director en teambaas van het Nissan Formula E Team, is tevreden: "Wat een geweldige afsluiting van het seizoen! Na de frustrerende race van zaterdag zijn we op zondag sterk teruggekomen met een verbeterde set-up. Oliver had een uitstekende snelheid en pakte de overwinning. De strategie werkte perfect voor hem. Oliver maakte gebruik van incidenten in de race en won plaatsen. Hij nam de leiding over toen de koplopers tegen het einde van de race Attack Mode moesten gebruiken. Dat we zijn geëindigd als vierde in het kampioenschap voor teams en als derde bij de fabrikanten is heel positief en we zijn trots op onze prestaties. Dit resultaat geeft ons een boost richting het volgende seizoen, waarin we hopen mee te doen voor beide kampioenschappen."

Ook Oliver Rowland was zeer tevreden met het resultaat: "Dit is de perfecte afsluiting van een fantastisch seizoen! Ik had niet verwacht vandaag te winnen, maar ik had een geweldige start en maakte gebruik van de omstandigheden in een gekke race. Eenmaal op de vierde plaats wilde ik me niet te veel bemoeien met de titelstrijd, dus wachtte ik af tot er uiteindelijk iets gebeurde zodat ik de leiding kon pakken. We kunnen heel trots zijn op ons seizoen. We hebben veel bereikt als team en dit geeft ons een geweldige basis voor volgend jaar."

Sacha Fenestraz blikte terug op een lastig seizoen: "Het was niet gemakkelijk, maar ik heb veel geleerd en dat zal me in de toekomst van pas komen. In de race van zaterdag waren we snel, maar helaas kregen we een tijdstraf waardoor we uit de top-10 vielen. Vandaag had ik het ook moeilijk en moest ik vechten in het middenveld op dit lastige circuit. Veel dank aan het team voor al hun harde werk dit seizoen. Ik kijk ernaar uit om volgend jaar weer te laten zien wat ik kan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS