Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Stoffel Vandoorne: "Ik ben er trots op om geassocieerd te worden met iconische naam binnen de racewereld"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 30 juli 2024 03:02

Het tiende seizoen van het FIA Formula E World Championship is achter de rug en dus zijn de ogen gericht op het nieuwe seizoen. De ervaren Belgische autocoureur Stoffel Vandoorne stapt over naar Maserati MSG Racing en komt wederom uit op het hoogste niveau van het elektrische racen.

Stoffel Vandoorne en Jake Hughes

Als wereldkampioen van Seizoen 8 begint Stoffel aan zijn zevende jaar in de volledig elektrische raceklasse. Sinds hij zich na twee seizoenen met McLaren in de Formule 1 aansloot bij de Formule E-grid, heeft Stoffel een reputatie opgebouwd als een van de sterkste coureurs van de serie, door in seizoen 2021/’22 met Mercedes-EQ op dominante wijze de WK-titel op zijn naam te zetten. Met drie zeges, 16 podiumplekken en acht pole positions, is de Belg niet alleen een gelauwerde winnaar van races, maar weet hij ook te overtuigen tijdens de kwalificaties. Binnen Maserati MSG Racing krijgt hij een leidende rol bij de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Stoffel Vandoorne zegt: “Ik ben erg blij dat ik volgend seizoen deel mag uitmaken van Maserati MSG Racing en ik ben er trots op om geassocieerd te worden met de iconische naam die Maserati binnen de racewereld is. Ik kijk er zeer naar uit om onderdeel te zijn van het team – hoewel ik niet eerder direct met de collega’s heb samengewerkt, ken ik het team goed, zowel uit mijn tijd bij DS Penske als uit mijn periode bij Mercedes toen we de aandrijflijn deelden met Venturi. Het is een fantastische groep mensen en ik kijk er zeer naar uit om met ze samen te werken en vooruitgang te boeken. Hopelijk hebben we veel succes en kunnen we samen vechten voor overwinningen en het kampioenschap.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS