Formule 1

Lando Norris favoriet in Oostenrijk? “De auto bevindt zich ook op een goede plek”

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juni 2024 10:01

Lando Norris verkeert in absolute topvorm. Sinds de Grote Prijs van China eindigde hij slechts één keer niet op het podium en won hij in Miami zelfs zijn eerste Grand Prix. In Barcelona greep hij nét naast de overwinning, maar hij hoopt zijn sterke vorm in Oostenrijk komend weekend vast te houden.

Lando Norris

McLaren heeft zich de afgelopen maanden ontpopt tot de grootste uitdager van Red Bull Racing. In Spanje had Norris op koers moeten liggen voor de overwinning, maar volgens het team ging het bij de start mis. Nu richt Norris alle pijlen op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Op deze baan liggen meer punten op te pakken, omdat het een sprintweekend is.

In een persbericht van het team geeft Norris aan dat hij veel zin heeft in het uitdagende weekend: "Ik heb veel zin in de Oostenrijkse Grand Prix. Het is een heel erg leuk circuit om op te rijden en ik heb er veel mooie herinneringen liggen”, doelt hij op zijn eerste Formule 1-podium in 2020.

"Ik kijk er dus heel erg naar uit. De fans zijn daar altijd enthousiast en er hangt een geweldige sfeer. De auto bevindt zich ook op een goede plek. We nemen de lessen uit Spanje mee en we gaan pushen. We focussen ons niet op bepaalde doelen, we proberen te verbeteren wat we elke weekend doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS