Formule 1

Franco Colapinto krijgt zware F1-race voor de kiezen in Singapore: “Echte test voor mijn lichaam”

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 september 2024 09:45

Franco Colapinto scoorde afgelopen weekend in Baku zijn eerste punten in de Formule 1, maar dit weekend staat de Grand Prix van Singapore alweer op het programma. Voor de jonge Argentijn zal dit zijn eerste keer zijn op het bekende stratencircuit van Marina Bay, dat wordt beschouwd als een van de meest fysiek veeleisende races van het seizoen. Colapinto is benieuwd hoe zijn lichaam gaat reageren op de zwaarste race van het jaar.

Franco Colapinto

De straten van Singapore vormen zelfs voor de meest doorgewinterde coureurs een uitdaging, maar ook nieuwkomer Colapinto moet er aan geloven. Voor de Argentijn wordt het een grote uitdaging om zich fysiek en mentaal twee uur over te geven aan de straten van Marina Bay.

"Na een positief resultaat in Baku is het belangrijk om te resetten, te focussen en opnieuw te beginnen met leren voor een ander nieuw circuit", vertelt Colapinto in een persbericht van zijn team. "Singapore staat bekend als een van de fysiek meest veeleisende circuits van het seizoen door de temperatuur en luchtvochtigheid. De omstandigheden zijn een uitdaging voor elke coureur, en het wordt een echte test om te zien hoe mijn lichaam zich aanpast aan de eisen van het rijden in een Formule 1-auto."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS