Formule 1

Lewis Hamilton hoopt op regen: "Hopelijk kunnen we daar van profiteren"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 juli 2024 06:30

Lewis Hamilton kende een lastige eerste dag tijdens de Grand Prix van België op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. De zevenvoudig wereldkampioen F1 eindigde de tweede vrije training op de tiende plaats, terwijl hij in VT1 nog naar P5 reed. Hamilton erkent dat er nog werk aan de winkel is.

Lewis Hamilton

"Het was niet onze beste dag, de auto voelde niet bijzonder sterk aan", begint Hamilton na zijn sessies met Mercedes. "VT1 was niet geweldig en we werkten aan enkele veranderingen voor VT2. Dat verbeterde aanvankelijk de balans en het voelde goed, maar zodra we de zachte band erop legden, hadden we meer moeite."

Hamilton ziet genoeg verbeterpunten voor zijn team om voor de derde vrije training te implementeren: "Het was zeker een algemene verbetering vergeleken met vorig weekend, maar anderen maakten ook een stap vooruit. We hebben wat tijd te vinden vannacht en we zullen ons best doen om dat te bereiken."

Met de voorspelling van regen op zaterdag ziet Hamilton genoeg kansen voor een mooie prestatie: "Er kan wat regen vallen, wat de zaken kan veranderen. Als het regent, opent dat waarschijnlijk de mogelijkheden en kunnen we daar hopelijk van profiteren. Laten we zien wat zaterdag brengt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS