Formule 1

Lewis Hamilton reageert op opmerkingen van Lando Norris in ‘afkoelruimte’

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juli 2024 12:26

Lewis Hamilton zegt dat hij begrip heeft voor de emoties van Lando Norris na de Grand Prix van Hongarije, toen de McLaren-coureur reageerde op wat eigenlijk een compliment was.

Lewis Hamilton F1


Norris en Hamilton voegden zich bij de eerste Grand Prix-winnaar Oscar Piastri op het podium op de Hungaroring nadat de Aussie zijn eerste overwinning had behaald, maar onder controversiële omstandigheden.

Norris moest genoegen nemen met de tweede plaats in een race die hij had kunnen winnen. De Brit zag de geblokte vlag voor Hamilton, die onder de indruk was van de snelheid van McLarens MCL38 en dat ook zei in de ‘afkoelruimte’ na de race.

Norris vatte het compliment echter niet op zoals bedoeld.

LH: "Phew! Jullie zijn snel."
LN: "Zeven jaar geleden had je een snelle auto..."
Zeven jaar geleden? Lange tijd. Was je hier zeven jaar geleden?"
LN: "Jullie hadden een snelle auto, en nu zijn wij het."
LH: "Ik klaagde niet, ik complimenteerde je auto."

Hamilton werd gevraagd naar het antwoord van zijn landgenoot terwijl de coureurs zich voorbereidden op de Grand Prix van België en zei dat hij de emoties begrijpt die Norris op dat moment moet hebben gevoeld.

"Het stoorde me niet, nee", vertelde hij de media. "Ik ben bijna veertig jaar oud. Als ik terugga en kijk naar dingen die ik zei toen ik midden twintig was, zou ik het nu anders zeggen of ik zou anders hebben gereageerd?"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS