Formule 1

Martin Brundle deelt contractclausule F1 met Lando Norris over tactiek

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juli 2024 05:03

Martin Brundle gaf toe dat hij 'in tweestrijd' zat over Lando Norris die Oscar Piastri moest laten voorgaan in Hongarije. Martin Brundle vond dat Norris veel te lang had gewacht en zichzelf de kans had ontnomen om terug te vechten.

Lando Norris McLaren F1


"Lando stelde toen voor dat als Oscar hem kon inhalen, hij hem door zou laten. De radiogesprekken van het team werden steeds feller en gepassioneerder, maar teambaas Andrea Stella hoefde niet in te grijpen met een directe instructie. Eén van de kernclausules in elk F1-contract is dat je te allen tijde teaminstructies opvolgt en dit is een al lang bestaand probleem, aangezien je in de F1 in dienst bent en rijdt als een team, maar je racet, punten scoort en wordt gemeten als een individu.”


"Net als Lando zit ik hier in tweestrijd. Ik heb een coureur geleid, bij McLaren grappig genoeg, die gedupeerd werd door een raceoverwinning uit handen te geven. Niet dat dit zondag het geval was. Ik heb ook meerdere kampioenen gezien die de race zouden hebben gewonnen en daarna de nucleaire fall-out zouden hebben verwerkt, en die in veel kringen stiekem zouden zijn bewonderd voor dat killersinstinct. De meegaande teamspeler op één van Lando's schouders won het van de egoïstische, competitieve demon op zijn andere.”


“Maar McLaren is de laatste paar races het te kloppen team op de grid geworden, omdat het een zeer sterke teamethiek en een kalme, professionele en methodische aanpak had onder de steeds indrukwekkender wordende Stella.”


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS