Formule 1

Max Verstappen scoorde laatste 4 GP's 82 punten, Sergio Perez slechts 8 en trekt boetekleed aan: “Mijn taak om...”

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 juni 2024 18:20

Sergio Perez begint heeft een tegenvallende reeks van races op zijn conto staan. Sinds de F1 Grand Prix van Imola, vier wedstrijden geleden, scoorde de Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen slechts acht punten. Verstappen scoorde er in dezelfde tijdspanne 82. Komend weekend staat de Grote Prijs van Oostenrijk op het programma. Perez hoopt hier en foutloos weekend te rijden.

Sergio Perez

Perez is inmiddels teruggevallen naar de vijfde positie in het kampioenschap. In Imola scoorde hij een achtste positie, in Barcelona deed hij hetzelfde. In Monaco en Canada viel hij twee keer onfortuinlijk uit na tegenvallende kwalificaties.

Perez wil de mindere races graag achter zich laten en heeft nu volle focus op de race op het circuit in Spielberg. In een persbericht van Red Bull Racing blikt de 34-jarige coureur uit Guadalajara vooruit op komend weekend: "We hadden in Spanje een moeilijk weekend. We hebben er wel veel geleerd. Ik had het hele weekend problemen met de balans”, begint Perez.

“We kregen de set-up niet consistent of in het juiste window voor de kwalificatie en voor de race. We hebben alles in huis om in Oostenrijk een foutloos weekend te hebben. Het team en ik weten waar we ons moeten verbeteren en wat we moeten veranderen. Nu is het mijn taak om het beste uit de auto te halen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS