Formule 1

Max Verstappens bekentenis over de RB20 onthuld in gesprek met Daniel Ricciardo

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 juli 2024 17:02

Max Verstappen had kritiek op de opgewaardeerde Red Bull RB20 tijdens een gesprek met Daniel Ricciardo op de Hongaarse Drivers' Parade, waarbij hij de bom liet vallen dat Red Bull 'overdreef' met dit pakket, volgens hem.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


McLaren domineerde de Grand Prix van Hongarije, Lando Norris pakte de pole van teamgenoot Oscar Piastri, voordat Piastri aan het hoofd stond van een McLaren-tweetje in de race. Terwijl Verstappen volop op pole-jacht was, had McLaren ook op de racedag de touwtjes in handen. Verstappen eindigde uiteindelijk op P5 nadat hij in aanraking was gekomen met Lewis Hamilton in bocht 1 toen ze streden om de laatste podiumplaats.

Tijdens de Drivers' Parade voorafgaand aan die race zag een camera Verstappen praten met Ricciardo - de helft van de rijders van Red Bulls juniorteam VCARB - waar hij Ricciardo vertelde dat de upgrade de RB20 in bochten misschien heeft verbeterd, maar dat de problemen nog lang niet zijn opgelost.

“De bochten gaa misschien beter, maar de karakteristiek van de auto is nog steeds hetzelfde”, vertelde Verstappen aan Ricciardo. “Hij is traag bij het insturen met de achterkant en in het midden van de bocht is er onderstuur.”

In wat een cruciale onthulling zou kunnen zijn voor de rest van het seizoen van Verstappen en Red Bull, sprak de Nederlander tegen Ricciardo zijn overtuiging uit dat zijn team het overdreven heeft met deze RB20-upgrade. “Het zit zo aan de achterkant en ik weet soms niet hoe ik dat moet compenseren.”

"Met al die upgrades is het nog steeds niet goed genoeg. Daar ben ik wel gefrustreerd over. Ik had gehoopt dat die wat meer hadden gebracht. Alles werkt, maar het levert niet de stappen op die we willen maken. Ik zei vrijdag al dat het niet optimaal was. Ze weten in ieder geval dat ik geen smoesjes verzin. Daar ben ik altijd heel realistisch in. Maar misschien zit niet iedereen op dezelfde golflengte. Dat frustreert me niet, maar sommige mensen moeten een beetje wakker worden. We hoeven niet in detail te treden over wie dat zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS