Formule 1

Oscar Piastri dankt overwinning aan vroege aanval op Leclerc: “Heeft mijn race gemaakt”

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 september 2024 08:01

Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan wist Oscar Piastri in de twintigste ronde de leiding over te nemen van Charles Leclerc. Na de pitstops zag de coureur uit Melbourne zijn kans schoon en haalde hij de Monegask op een gewaagde manier in. Hij gaf na afloop toe dat het vroegtijdig pakken van de leiding cruciaal was voor zijn uiteindelijke eindzege in Baku.

Oscar Piastri Charles Leclerc Baku

Piastri had geleerd van een fout in de eerste stint, toen hij zijn banden teveel had gebruikt bij een eerdere poging om Leclerc in te pakken. Bij de tweede poging, vlak na de pitstop, dacht hij minder lang na en plaatste hij zijn aanval direct. “Die vroege aanval was wat me de race heeft gewonnen”, begon de tweevoudig Grand Prix-winnaar na de race in de persconferentie.

“In de eerste stint had ik mijn banden verbrand toen ik probeerde aan te vallen, maar ik wist dat ik het na de pitstop anders moest doen. Ik had een vergelijkbare kans als eerder in de race en dit keer pakte ik hem. Als ik had gewacht, denk ik dat we P2 hadden veiliggesteld. Deze beslissing heeft mijn race gemaakt.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS