Formule 1

Privétest Max Verstappen valt Ferrari op - 'duidelijk ontwikkeling'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juni 2024 07:01

Ferrari-baas Fred VasseurFerrari-baas Fred Vasseur heeft zijn wenkbrauwen gefronst over het feit dat Red Bull een test uitvoerde met Max Verstappen op Imola voordat hij naar Barcelona vloog. Tijdens het weekeinde van de Grand Prix van Spanje kwam aan het licht dat Red Bull een dag had getest met Max Verstappen op Imola, vlak voordat hij naar de Grand Prix van Spanje vertrok.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


De test van Red Bull werd uitgevoerd met de RB18 uit 2022, met Verstappen aan het stuur, omdat het team gebruikmaakte van een reglement dat het mogelijk maakt om eerdere auto's te testen (TPC).

Het reglement staat teams toe om privétesten uit te voeren met een auto die minstens twee jaar oud is en die rijdt in een specificatie die tijdens een Grand Prix tijdens dat seizoen is gebruikt, om te worden getest met banden die speciaal door Pirelli zijn ontworpen voor dergelijke uitstapjes.

"Gedurende het seizoen zullen we er waarschijnlijk iets minder dan tien doen", zei hij toen hem werd gevraagd naar Ferrari's plannen voor TPC’s gedurende het seizoen.

"Maar je kunt hier geen onderscheid in maken, er is TPC die je met je coureurs zou kunnen doen en deze, voor mij is het meer ontwikkeling dan iets anders als je een week eerder een TPC doet."

Vasseur maakte duidelijk dat hij geen problemen had met de Red Bull-test en zei: "Ik klaag er niet over en het staat in het reglement. Het is helemaal oké - het is meer ontwikkeling dan iets anders. Het is niet om Max kilometers te geven tussen Barcelona en Oostenrijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS