Formule 1

Red Bull Ring baart opzien na installatie nieuwe grindbakken

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juni 2024 12:38

De Oostenrijkse Grand Prix staat dit weekend op het programma en het belooft opnieuw een spektakel te worden op de iconische Red Bull Ring. De organisatie heeft dit jaar upgrades doorgevoerd aan de voormalige A1-Ring, waaronder de introductie van tijdelijke grindbakken.

Red Bull Ring

Sinds de terugkeer van de Formule 1 op de hernieuwde Red Bull Ring in 2014 is de discussie over het overschrijden van de Track Limits een terugkerend thema tijdens de Oostenrijkse Grand Prix. Straffen werden massaal uitgedeeld, tot grote frustratie van zowel coureurs als fans. Om een nieuwe stortvloed aan straffen te vermijden heeft de organisatie ervoor gekozen om tijdelijke grindbak te plaatsen in verschillende bochten.

De eerste beelden van het circuit tonen de bijzondere grindbakken, met name in de laatste bocht. In plaats van traditionele grindbakken, zien we grindstroken die direct naast de kerbstones liggen. Dit zal ervoor zorgen dat coureurs geen voordeel halen uit het overschrijden van de baan limieten en hier direct mee gestraft zullen worden in plaats van een tijdstraf achteraf.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS