Formule 1

Red Bull niet meer de dominantste, maar Verstappen buitengewoon – Helmut Marko: “Auto niet zo goed, Max wint door..."

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juni 2024 06:30

Het was Max Verstappen die misschien niet met het sterkste materiaal toch de Grote Prijs van Spanje op zijn naam schreef. De Nederlandse wereldkampioen moest er dit keer echt voor knokken en dat blijft ook in eigen gelederen niet onopgemerkt. Speciaal adviseur Dr. Helmut Marko is trots op zijn coureurs. De Oostenrijker stelt dat ook dat zelfs voor Verstappen deze prestatie buitengewoon knap is.

Red Bull Max Verstappen Helmut Marko

Red Bull is niet langer meer vanzelfsprekend het snelste team op de grid. De dominantie lijken ze al sinds de vierde race van het seizoen kwijt te zijn, maar Max Verstappen heeft de touwtjes nog altijd stevig in handen.

In gesprek met het Oostenrijkse OE24 deelt Marko dat Red Bull niet meer de snelste auto heeft en dat Verstappen alles heeft moeten geven om de bolide als eerste over de streep te krijgen: "Dat klopt. Max is ook niet in staat om een heel seizoen op de limiet te rijden. De inhaalactie waarmee hij de koppositie overnam was buitengewoon, zelfs voor hem", begint de Le Mans-winnaar over Verstappen. "Max wint omdat hij zoveel zelfvertrouwen heeft, en niet omdat de auto zo goed is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS