Formule 1

Sauber maakt stappen met de auto in vergelijking met de laatste paar races: "Het voelt als een doorbraak"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 26 juni 2024 04:30

Barcelona - KICK Sauber F1 Team heeft fel gestreden in de Grand Prix van Spanje, met Zhou Guanyu die naar de 13e plaats stootte en Valtteri Bottas die als 16e over de streep kwam. Beide coureurs reden een solide race. De vooruitgang was met name zaterdag te zien met een veel betere kwalificatie waardoor het team zondag in de mix zat voor de posities net buiten de punten.

Zhou Guanyu KICK Sauber F1 Team

"We hadden een goede race, zeker vergeleken met de laatste paar races. We waren het grootste deel van de dag vrij sterk. Ik had niet verwacht dat we met de Haas zouden vechten en het gevoel is dat we zeker een stap vooruit hebben gezet. De enige smet is de eerste ronde, waar ik aan de buitenkant probeerde te gaan om wat plaatsen te winnen, maar die bijna verloor op het grind. Toch konden we herstellen en ik heb het gevoel dat, in een race waarin iedereen finishte, P13 het hoogst haalbare was."

"Ik ben blij dat we een stap vooruit hebben gezet, het voelt als een doorbraak, misschien niet qua resultaten maar qua gevoel met de auto: Ik voelde me een stuk comfortabeler; ik kon de auto neerzetten waar ik wilde en hem onder controle houden zoals ik gewend was. Het is een grote stap en het geeft ons allemaal motivatie om te blijven werken en het gat te dichten. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken en binnenkort weer in de punten rijden. Ik denk dat we veel dichter bij het begin van het seizoen zijn, toen we dicht bij de top van het middenveld zaten, dus ik kijk ernaar uit om in Oostenrijk weer terug te zijn op de baan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS