Formule 1

Sky Sports F1-analist kritisch: “Sergio Perez rijdt echt desastreus! Je kunt er met je verstand niet bij”

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juni 2024 05:01

Waar Max Verstappen alles uit zijn Red Bull-machine perste om de Grand Prix van Spanje als eerste te eindigen, was het opnieuw Sergio Perez die achter de feiten aanliep. De Mexicaan eindigde op een teleurstellende achtste positie en kwam een volle minuut na de winnaar over de streep. Damon Hill snapt er niets van en haalt hard uit naar de 34-jarige coureur uit Guadalajara.

Sergio Perez Damon Hill
Veel mensen fronsten hun wenkbrauwen al toen Red Bull enkele weken geleden bekend maakte dat Perez in ieder geval ook nog in 2025 bij het team van Red Bull rijdt, met een optie tot 2026. De Mexicaan loopt dit seizoen al vanaf het begin zwaar achter de feiten aan en kwam een heel wat keren niet in Q3 terecht, iets wat hem in de races de kop kost.

Damon Hill, die in 1996 wereldkampioen werd bij Williams, haalt hard uit naar Perez. De Sky Sports-analist stelt dat hij zich enorm ergert aan de houding en de prestaties van Perez in vergelijking met Max Verstappen: "Je kunt er met je verstand bijna niet bij. Hij heeft, op de McLaren na, de beste Formule 1-bolide, maar hij is niet in staat om het tempo van Max Verstappen te volgen. Dat betekent dat er normaal gesproken zo'n vier tot vijf gridposities tussen Verstappen en Perez zitten. Dat is echt desastreus voor Red Bull als ze maximale punten willen scoren, laat staan als ze willen dat hij steun geeft aan Max. Maar hij komt gewoon niet in de buurt van zijn snelheid."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS