Formule 1

Toto Wolff gelooft nog steeds in komst Max Verstappen: "Laat Horner geloven dat hij bij Red Bull blijft"

Uitgegeven door Peter Vader • 26 juni 2024 04:00

Naast het feit dat Mercedes zich in Spanje eindelijk kon meten met de snelsten van het veld, laaiden daar ook de geruchten weer op dat Max Verstappen een serieuze gegadigde is voor een stoeltje bij Mercedes. Ondanks zijn lange contract lijkt Verstappen zich te oriënteren over een nieuw stoeltje. Voor Mercedes de aanleiding om de druk op de drievoudig F1-wereldkampioen weer op te schroeven. Toto Wolff zou Max Verstappen graag aan zijn team willen toevoegen. Wolff gaf op subtiele wijze een hint over zijn interesse om Max Verstappen voor Mercedes te winnen: “Laat Horner geloven dat Verstappen blijft. We moeten Lewis en George het seizoen op een goede manier laten afsluiten en dan zullen we zien of de W15 een auto is die Max kan overtuigen."

Max Verstappen F1 Red Bull portretMercedes CEO Ola Källenius over komst van Max Verstappen: “Wie weet. Maar ik denk dat Max er wel goed uit zou zien in het zilver, wat vinden jullie?”

Maar Toto Wolff staat niet alleen in zijn pogingen om Max Verstappen over te halen. Bij de GP van Spanje werd Mercedes CEO Ola Källenius gespot op de grid, terwijl hij geanimeerd in gesprek was met Red Bull-adviseur Helmut Marko. En in een interview met Sky Sports Deutschland zou hij openlijk de vraag gesteld hebben over een eventuele komst van de Nederlander: “Wie weet. Maar ik denk dat Max er wel goed uit zou zien in het zilver, wat vinden jullie?” Een verwijzing naar de onderhandelingen die achter de schermen nog steeds plaatsvinden? Het zou zo maar kunnen…

De W15 heeft zich in Spanje trouwens geëtaleerd als duidelijk verbeterd. Een bijna onverwacht resultaat, aangezien één van de zwakke punten van de auto de hoge temperaturen en de bochten waren, waarbij de eenzitter aan stabiliteit en prestaties inboette. “De auto is verbeterd, maar het ontbreekt ons nog steeds aan iets om tegen Norris en Verstappen te vechten ”, verklaarde Toto Wolff aan het einde van de GP van Spanje. Met een derde plaats voor Hamilton en een vierde voor Russell, was de W15 in Spanje op de goede weg, nu Max Verstappen nog?!

Max_Verstappen_van_Red_Bull_naar_Mercedes?!Max Verstappen van Red Bull naar Mercedes?!



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS