Formule 1

Waar ging het fout bij de Racing Bulls? Technisch directeur Jody Egginton geeft tekst en uitleg

Uitgegeven door HJ van Keulen • 26 juni 2024 15:02

Voor Jody Egginton; Technisch Directeur bij Visa Cash App Racing Bulls was de Grand Prix van Spanje een grote teleurstelling. Na de goede GP's van de afgelopen periode was het F1-team met upgrades gekomen, maar die werkten niet. Zo bleek uit de magere resultaten. "Met de kwalificatieposities die we hadden, wisten we dat het moeilijk zou worden om punten te scoren."

Visa Cash App RB

"We moesten er klaar voor zijn om iets anders te proberen als de race daartoe de gelegenheid bood, maar dat was helaas niet het geval", blikte technisch directeur Jody Egginton terug. "Daniels tempo en degradatie op de medium compound in zijn middelste stint waren redelijk en hij kon de groep auto's voor hem, waaronder Alonso, Stroll en Bottas, naderen. Een aantal blauwe vlaggen direct na zijn tweede stop kostte hem echter wat tijd en hij verloor even de aansluiting met deze groep. Hoewel zijn tempo vergelijkbaar was, konden we niet terugkomen bij dit peloton."

"Yuki was niet blij met de balans van zijn auto en hoewel de jongens hard hebben gewerkt om dit te verbeteren met hulpmiddelen en aanpassingen, was het nog steeds moeilijk. We moeten de auto nog eens goed bekijken en kijken of we iets duidelijks kunnen vinden. Als we kijken naar het grotere plaatje van dit weekend, moeten we veel analyseren in de aanloop naar Oostenrijk komend weekend om meer in detail te begrijpen waarom we hier in Barcelona ondermaats hebben gepresteerd ten opzichte van onze verwachtingen en ons algemene prestatieniveau tot dit punt in het seizoen. Deze kennis passen we vervolgens toe in onze voorbereidingen op Oostenrijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS