Formule 1

Yuki Tsunoda: "Een gridstraf voor het meenemen van nieuwe powerunit-elementen"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 27 juli 2024 10:40

Het Visa Cash App RB wil de laatste wedstrijd voor de zomerstop goed afsluiten. Yuki Tsunoda weet nu al dat hij een gridpenalty krijgt in de Grand Prix van België. In de eerste trainingssessie was zijn beste ronde: 1:45.564. Daarmee klokte hij de 16e tijd. In de tweede trainingssessie zette hij een tijd van 1:44.348 op de klokken met de 20e positie als gevolg. Dat moet beter vindt de Japanner.

Visa Cash App RB Yuki Tsunoda

“We hebben een paar dingen geprobeerd en we weten een aantal gebieden waar we naar willen kijken en die we willen verbeteren. Ik heb zondag een gridstraf voor het meenemen van nieuwe powerunit-elementen, dus het gaat erom dat we dit weekend zo veel mogelijk doen."

"Het circuit heeft op sommige plaatsen een nieuw oppervlak dat lekker glad is en ik heb meer grip kunnen vinden. Het is een mooie aanpassing en we hebben een goede kans om meer te leren en de meest optimale set-up te vinden. Normaal gesproken presteren we vrij goed in de regen en nu de omstandigheden er dit weekend gemengd uitzien, komt er nog een extra element bij.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS