Formule 1

Leclerc strijdbaar na P4 in kwalificatie: 'Hebben een hele goede auto voor de race'

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 05:01

Charles Leclerc eindigde zaterdag als vierde in de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika. De Monegask kijkt realistisch terug op zijn verrichtingen in de sessie en concludeert dat dit resultaat waarschijnlijk het maximaal haalbare is. Maar de Ferrari-coureur heeft wel goede hoop voor de Grand Prix op zondag, zo vertelt hij in gesprek met F1TV.



Leclerc staat alom bekend als één van de beste kwalificeerders in de Formule 1, maar vandaag zat er, naar eigen zeggen, niet of nauwelijks meer in. “Ik denk dat P3 of P4 het maximaal haalbare is. Dan had ik posities gewisseld met Carlos (Sainz), dus voor het team maakt het niks uit.”

Ondanks dat Leclerc zich gisteren op een allerminst onverdienstelijke derde positie kwalificeerde voor de sprintrace, stelt de zevenvoudig racewinnaar dat zijn team toch behoorlijk wat moeilijkheden ervaart tijdens de kwalificatie. “We wisten dat we het vandaag moeilijk zouden hebben omdat we geen oplossingen hebben voor de problemen die we gisteren ervaarden in de kwalificatie dus we konden weinig veranderen.”

Toch ziet Leclerc het klapstuk van dit raceweekend, de Grand Prix met een goed gevoel tegemoet. “Ik denk dat we een hele goede auto hebben voor de race. We zullen zien wat morgen brengt”, besloot de 27-jarige.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS