Formule 1

Sergio Perez voorziet 'lastige' GP van de Verenigde Staten, maar blijft positief: 'Alles is mogelijk'

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 08:01

Sergio Perez moest na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van de Verenigde Staten genoegen nemen met een tiende startplaats. De Mexicaan liep lange tijd achter de feiten aan en was op het moment suprême niet in staat een goede ronde neer te zetten. Zodoende voorspelt de man uit Guadalajara een lastige wedstrijd op zondag, zo vertelt hij in gesprek met F1TV.



George Russell's crash zorgde ervoor dat Perez niet in staat was een echt snelle ronde te noteren in Q3, dat leidde dan ook tot de nodige teleurstelling. “Ja, dat was jammer. Want ded dingen zagen er positief uit. We waren aan het verbeteren en de dingen zagen er goed uit in die laatste ronde in Q3. Helaas konden we het niet vertalen naar een resultaat, maar het zag er sterk uit”, aldus de zesvoudig Grand Prix-winnaar.

Het feit dat de Red Bull-coureur morgen vanaf de tiende plaats van start moet gaan, zorgt ook voor de nodige kopzorgen. “Ja, het zal een lastige race worden morgen met al het verkeer dat voor ons rijdt. Als ik er redelijk snel dooorheen kan komen, denk ik dat het er goed uit kan zien. Hopelijk kan ik het gevecht aangaan met de mensen voor ons, dat is het doel voor morgen.”

Ondanks dat Perez dus een lastige race voorziet, durft hij een mogelijke podiumplaats toch nog niet helemaal uit te sluiten. “Dat is misschien iets teveel gevraagd, vanwege de startplek. Maar er ligt een lange race in het verschiet, je weet het nooit. Alles is mogelijk”, besluit Perez.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS