Formule 1

Max Verstappen lag op ramkoers voor de snelste tijd - Dr. Helmut Marko: "Beide auto’s aanzienlijk sterker"

Uitgegeven door Frank Korsel • 20 oktober 2024 07:01

Dr. Helmut Marko heeft sterk het vermoeden dat Max Verstappen pole had gepakt in Amerika, ware het niet dat de crash van George Russell een voortijdig einde bracht aan de sessie. De Oostenrijker concludeert dat Verstappen op ramkoers lag voor de eerste startplek, maar baalt ervan dat het zover niet is gekomen. Desondanks ziet de teamadviseur van Red Bull Racing de F1 Grand Prix met een positief gevoel tegemoet.



Red Bull heeft de voorbije maanden een moeilijke tijd gekend met wisselvallige resultaten. Maar dit weekend was de Oostenrijkse renstal oppermachtig - getuigde de sprintpole en de overwinning in de sprintrace van Verstappen. Een pole position voor de race op zondag zou een fijne meevaller zijn geweest, maar dat zat er niet in.

Helmut Marko was zeer te spreken over de kwalificatie van Verstappen, die morgen dus als tweede start, en had zijn pupil graag meer gegund. “Max lag een tiende voor tot de gele vlag. In de laatste sector is hij altijd sterk, dus pole had er zeker ingezeten”, stelt het 81-jarige Red Bull-kopstuk in gesprek met ServusTV.

Desalniettemin is de adviseur van het team vernoemd naar de energiedrankfabrikant zeer positief gestemd over Verstappens kansen tijdens de race. “Ik denk dat de staat van de banden een belangrijke rol gaat spelen. De race is lang en de temperaturen zouden nog hoger moeten zijn. Max zal zeker sterk zijn. Je kan zien dat beide auto’s aanzienlijk sterker waren dan in de kwalificatie voorafgaand de sprint”, besluit Marko.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS