Formule 1

Oscar Piastri baalt na P17, maar strijdbaarheid overheerst: 'Vorig jaar reed Norris ook een goede race vanuit deze positie'

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 oktober 2024 13:04

Oscar Piastri start zondag als zeventiende aan de Grand Prix van Mexico. De McLaren-coureur, die dit jaar reeds twee Grand Prix-overwinningen behaalde, worstelde in Q1 zodanig met een gebrek aan grip, dat hij niet in staat was om de eerste schifting te overleven. In gesprek met F1TV reageert de Australiër op zijn teleurstellende eindklassering in de kwalificatie.



McLaren koos ervoor om zowel Lando Norris als Piastri aan het begin van Q1 naar buiten te sturen op mediumbanden. Terwiijl Norris probleemloos doorging naar Q2, kwam deze keuze Piastri juist heel duur te staan. “Op de medium had ik simpelweg geen vertrouwen. Daarna gingen we naar buiten op softs. Het eerste rondje dat ik deed was heel positief, maar ik ging wijd in bocht 12. Daarna probeerde ik het andermaal, maar had ik geen grip meer over”, vertelt een eerlijke Piastri.

Gezien de beroerde startpositie, erkent de 23-jarige dat het heel moeilijk zal worden om een goede race te rijden. Maar hij probeert de moed erin te houden. “De auto is goed, maar het is jammer dat we achteraan starten. We zullen kijken wat we kunnen doen. Vorig jaar startte Lando ook vanaf deze plek en hij reed ook een goede race. Dus er zijn nog kansen.”

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS