Formule 1

George Russell superblij na P5 in Mexico: 'Hier had ik daar zonder meer voor getekend"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 oktober 2024 15:04

George Russell was zeer opgewekt na afloop van de kwalificatie in Mexico-Stad, waarin hij de vijfde tijd noteerde. De Brit beschouwt het resultaat als onverwachts na de grote crash in vrije training twee, maar dat maakt de blijdschap er uiteraard niet minder om. Bovendien verwacht de Mercedes-coureur een spannende race waarin er, met een beetje geluk, wellicht wat mogelijkheden liggen, zo vertelt hij in gesprek met F1TV.



Het weekend van Russell kenmerkt zich tot nog toe vooral door de grote pieken en dalen. Vrijdagochtend was hij namelijk het snelst in de eerste vrije training, maar in de daaropvolgende sessie vouwde hij zijn auto op. Dat maakt de blijdschap bij de nummer zeven in het wereldkampioenschap des te groter na een verdienstelijke vijfde plaats in de kwalificatie.

“Ik had vandaag een andere auto dan gisteren, want die is kapot. Ik ben heel blij met herstel, we zitten nog steeds op de oude onderdelen van twaalf races geleden. Mijn ronde voelde supersterk, heel blij mee. We zaten maar een tiende af van P3, na gisteren had ik daar zonder meer voor getekend”, aldus een stralende Russell.

Omdat de grid een beetje opgeschud is, verwacht de tweevoudig Grand Prix-winnaar een spannende race, die mogelijk goed kan uitpakken voor het team van Mercedes. “Ik weet niet zo goed wat we morgen kunnen verwachten. (Sergio) Perez (P18) en (Oscar) Piastri (P17) starten op een vreemde positie. De drie teams vooraan zijn met elkaar in gevecht, wellicht dat het daardoor onze kant op vallen", besluit Russell.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS