Formule 1

McLaren-teambaas Andrea Stella zet de schouders er onder na gemengde kwali: “Het doel is duidelijk”

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 oktober 2024 11:50

McLaren kende een kwalificatiesessie met twee gezichten in Mexico. Terwijl Lando Norris start vanaf P3 en had in de eerste twee delen van de kwalificatie de snelste tijd reed, kon Oscar Piastri na een dramatische Q1 al snel inpakken. Hij bleef steken op de zeventiende positie. Ondanks de gemengde prestaties ziet teambaas Andrea Stella genoeg kansen voor beide coureurs om goede punten te scoren.

Andrea Stella McLaren

"We hadden een competitieve auto bij aanvang van de kwalificatie, maar het was lastig om alles goed te laten samenvallen", begint Stella na de race in een persbericht van het team. Aan de vroege exit van Piastri wijdt hij weinig woorden: "Met Lando’s P3 zijn we tevreden, vooral omdat hij tot Q3 erg sterk presteerde en op de eerste twee rijen start. Bij Oscar speelde de tracklimits-overschrijding parten, maar zijn snelheid kan hem plekken laten winnen. Het doel is duidelijk: met beide auto’s vooruitgang boeken."

McLaren staat aan de leiding van het constructeurskampioenschap. Het team heeft een voorsprong van veertig punten op Red Bull Racing. De totale achterstand van Ferrari op P3 bedraagt 48 punten.

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS