Formule 1

Straf aanstaande voor Lando Norris? Brit op het matje geroepen door wedstrijdleiding

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 oktober 2024 19:23

Lando Norris staat voor een tripje naar de stewards. De wedstrijdleiding doet onderzoek naar zijn schermutseling met Charles Leclerc in de laatste ronde. Nadat de McLaren-coureur zwaar onder druk kwam te staan tijdens de afsluitende toer, kwam het bijna tot een botsing met Leclerc, waar het niet dat de Ferrari-coureur nog net in staat was een crash te vermijden.



In het begin van de race zag Norris er sterk uit. In de eerste ronde schoof hij twee plaatsen op vanaf de vierde startpositie. Maar naarmate het einde naderde gleed hij gestaag af. Nadat Carlos Sainz hem in de een na laatste ronde al naar de derde plaats verwees, poogde Leclerc ook een inhaalactie in de laatste ronde.

Maar dit verliep niet volgens plan en Leclerc moest buiten de baan treden om contact met de McLaren-coureur te voorkomen. Een mogelijke straf zou Norris buitengewoon slecht uitkomen, aangezien hij een gat van 54 punten moet zien te dichten ten opzichte van kampioenschapsleider Max Verstappen.

Het nieuws dat Norris naar de stewards moest, kwam overigens rouw op zijn dak. Toen een reporter het hem vertelde tijdens de persconferentie na afloop van de sprintrace, reageerde hij: “Oké. Ik weet eigenlijk niet zo goed waarom. Het lijkt me logisch dat je in een bocht moet remmen, dus ik remde gewoon”, vertelde de drievoudig Grand Prix-winnaar.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS