Formule 1

Oscar Piastri blikt terug op sprintkwalificatie na teleurstellende P16: 'Voelde niet comfortabel'

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 oktober 2024 11:02

Max Verstappen pakte weliswaar pole voor de sprintrace in aanloop naar de Grand Prix van de Verenigde Staten, maar zijn prestatie was niet per se de belangrijkste verhaallijn. McLaren-coureur Oscar Piastri werd namelijk al in SQ1 uitgeschakeld en start zodoende zaterdag als zestiende aan de verkorte race. In gesprek met F!TV reageert de Australiër teleurgesteld op zijn verrichtingen.



Wat een mooie sessie had moeten worden, liep uit op een deceptie voor Piastri. De 24-jarige worstelde gedurende het hele eerste kwalificatiedeel al met de balans van zijn auto, maar leek in eerste instantie wel ‘gewoon’ door te gaan naar het tweede bedrijf. Een overschrijding van de tracklimits kwam hem echter duur te staan en zorgde voor uitschakeling.

Ondanks dat het een behoorlijke teleurstelling was, houdt de tweevoudig Grand Prix-winnaar er een realistische kijk op na, na afloop van de sessie. “We waren niet snel genoeg, dan is dit het resultaat. Op zich voelde de auto wel oké, maar het mocht niet zo zijn. Het voordeel van een sprintweekend is dat we morgen het allemaal opnieuw gaan doen.”

De McLaren-coureur vervolgt: “Het is niet alsof we mijlenver achterliggen ten opzichte van de rest, maar het voelt toch nog niet helemaal comfortabel.” Ondanks dat hoopt de huidige nummer vier in het wereldkampioenschap wel op beterschap morgen. “We zullen zien, het wordt moeilijk om punten te scoren gezien de startpositie. Maar we zullen het proberen!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS