Formule 1

Carlos Sainz wil op hoogtepunt afscheid nemen bij Ferrari: ‘Ik wil afsluiten met een overwinning of podium’

Uitgegeven door Frank Korsel • 19 oktober 2024 12:02

De Grand Prix van Amerika markeert het begin van de eindsprint voor het Formule 1. Met drie triple headers nemen de coureurs vliegensvlug afscheid van het seizoen. Voor Carlos Sainz is het ook een belangrijke periode, aangezien hij na dit jaar Ferrari zal verlaten en vanaf volgend jaar acet bij Williams. Ferrari heeft de laatste tijd upgrades op de auto gezet, die dit weekend écht hun vruchten moeten afwerpen. De Spanjaard wil zijn vierjarige periode bij Ferrari afsluiten met mooie podiumplekken, maar veel liever met een overwinning.

Carlos Sainz Formule 1 Ferrari

Alhoewel Sainz wellicht met enige weemoed vertrekt naar Williams, wil hij dit seizoen met Ferrari op een hoogtepunt afsluiten. Hoewel hij het ene historische team verruilt voor het andere, zal hij volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid vechten in het middenveld namens de mindere goden bij Williams. Ferrari maakt nog altijd kans om het constructeurskampioenschap te winnen, dus ieder punt kan belangrijk zijn.

Tijdens de FIA-persconferentie wordt Sainz gevraagd naar de laatste zes races in het rode overall. Zit hij met zijn hoofd al in Grove of ligt alle focus op het afsluiten van 2024: "Voor mij zijn het twee aparte dingen", legt Sainz uit.

"Ik kijk erg uit naar volgend jaar en de uitdaging met Williams. Het is goed om te zien hoe ze recent hebben verbeterd en hoe die auto nu regelmatig punten kan scoren. Maar eerst moet ik het werk dit jaar afmaken. Er zijn nog zes races te gaan met een auto die me de kans kan geven om een race te winnen of een paar podiums te scoren. Ik wil deze kans maximaal benutten en kijken of ik het team kan helpen om zo ver mogelijk te eindigen in het constructeurskampioenschap. Natuurlijk hoop ik ook mezelf dat mooie cadeau te geven: een podium of een overwinning in deze laatste races."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS