Karting • Karting Diversen

Karttalent Senn Lindeman (10) jongste vertegenwoordiger van Team Nederland bij FIA Motorsport Games: "Geweldig om mee te doen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 september 2024 20:34

NUENEN - Karttalent Senn Lindeman uit Nuenen is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de prestigieuze FIA Motorsport Games in Valencia. De pas tienjarige coureur is daarmee de jongste deelnemer namens ons land. Hij gaat uitkomen in de Mini-klasse. In die categorie toonde hij onlangs opnieuw zijn talent door de laatste ronde van het NK van Chrono Karting te winnen.

Senn Lindeman

De Motorsport Games worden van 23 tot en met 27 oktober gehouden op het Aspar-circuit, nabij Valencia. "Dat is niet het circuit in Valencia dat mensen kennen van andere races", wist een enthousiaste Senn, die dit jaar fabrieksrijder is voor kartmerk Birel met dank aan Jaco Paauwe. "Ik vind het echt geweldig om eraan mee te mogen doen. Ik ben zo blij dat ik hiervoor ben uitgekozen. Echt vet."

Het mooie van de Motorsport Games is dat er diverse gemotoriseerde sporten aan bod komen, zoals onder andere ook wedstrijden voor Formule 4-auto’s. “En volgens mij is er een rally met simulators en wedstrijden voor GT-auto’s. Dat is echt leuk. En je kunt jouw discipline natuurlijk winnen.”

En dat is Senn uiteraard van plan. Daarbij hoort een goede voorbereiding op het prestigieuze evenement. En de snelle Brabander wil wat dat betreft niets aan het toeval overlaten. Aan wedstrijdritme zal het hem alvast niet ontbreken, want ook de komende weken is hij actief in andere kampioenschappen.

Over andere kampioenschappen gesproken: op 22 september won hij de vijfde ronde van het NK Mini 60. En hoe! Al wheelbangend! "In de laatste ronde pakte ik de leiding door een move aan de binnenkant. Ik verloor wat snelheid, maar kwam net iets voor de nummer twee over de finish", beschreef hij zijn winnende actie in de derde en laatste heat van het weekeinde.

Senn Lindeman

Het was dan ook weer een topweekend, concludeerde kampioenschapsleider Senn, die in de kwalificatie al zijn snelheid had bewezen door de poleposition te pakken. "Daarna deed ik in de eerste race een vergelijkbare actie in de laatste bocht en won. In de tweede race werd ik tweede. Ik ben mooi weer uitgelopen in het klassement."

Naast zijn nationale successen maakt Senn ook indruk op internationaal niveau. Als fabriekscoureur voor het Italiaanse Birel neemt hij deel aan prestigieuze internationale races. "Zo heb ik komend weekend de WSK-race in Sarno in Napoli, waar ik in de Mini 60TM-klasse onder tien jaar rijd. Het is echt geweldig om voor het Birel-fabrieksteam te rijden", aldus Senn. “Ik spreek nou een klein beetje Italiaans, maar ik communiceer wel het meest in het Engels.”

Ondanks zijn drukke raceagenda vergeet Senn zijn school niet. "Ik zit in groep 7 op De Dassenburcht. De school geeft me vrij voor het racen omdat ze weten dat ik veel moet trainen en ook in het buitenland moet racen. Zolang ik maar goede cijfers haal!"

Senn Lindeman bedankt zijn familie, sponsors, Birel, Jaco en Menno Paauwe, Toos, en in het bijzonder zijn papa, mama en opa voor hun onmisbare steun.

Senn wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Sanders Airconditioning
Gallé Installaties
Lindeman Auto's
Kalil Export
The Project
Fleetaccess B.V.
Starrtrans Transport B.V.
Always Better Cars
Malelions

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS