Karting • Karting Diversen

Devon Hagelen pakt knappe podiumplaats in eindstand IAME Benelux Series! "Blij met resultaat"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2024 05:45

MARIEMBOURG - Karttalent Devon Hagelen heeft zondag in Mariembourg de IAME Benelux Series afgesloten met een knappe podiumplaats in de eindstand van de X30 Junioren-klasse. De twaalfjarige inwoner van Elst werd zondag vijfde tijdens de finale van de laatste ronde van de titelstrijd. Het was genoeg voor de derde plaats in de titelstrijd van het hoog aangeschreven Benelux kampioenschap.

Devon Hagelen uit Elst in top 3 Benelux kampioenschap karting

"Het was een prima weekend. Ik ben wel blij met dit resultaat", zei Devon na afloop. "Ik had natuurlijk liever op het podium gestaan, maar uiteindelijk ben ik best tevreden met hoe het weekend gegaan is. Ook al had ik het wel iets beter verwacht. Ik had ingezet op een podiumplaats."

Devon toonde zijn snelheid in de heats met twee tweede plaatsen, maar een tijdstraf in de derde heat en een vijfde plaats in de finale zorgden ervoor dat hij net naast het podium greep. "Voor het weekend was de pace erg goed, tijdens het weekend was die wat minder. Het is wat het is", reflecteerde hij.

Toch kan Devon terugkijken op een sterk seizoen. "Ik ben derde geworden in het kampioenschap. Dat is echt wel cool, maar het had nog beter gekund. We hebben dit seizoen namelijk best wat tegenslag gehad. Dan toch nog een podiumplaats pakken is toch nog goed."

De jonge coureur, die eerder dit jaar al Nederlands kampioen werd, ziet duidelijk zijn eigen progressie. "Die podiumplaats laat mijn groei wel zien. Vorig jaar had ik niet echt een topjaar. Dit jaar is wel een goed jaar geweest. Ik heb als rijder echt een stap gezet." Hij schrijft zijn verbetering toe aan de goede begeleiding bij zijn team Fusion Benelux: "Ik ben als coureur veel beter geworden; de begeleiding van Bas Harting is top. Ik heb me echt kunnen ontwikkelen. Dat biedt perspectief."

Devon Hagelen

Devons seizoen is nog niet voorbij. Hij kijkt uit naar de IAME Warrior Finals (IWF) van 4 tot en met 9 november in Valencia. "Ik heb er twee of drie jaar geleden al eens gereden tijdens de Euro Series. Dat was met de 60cc Water Swift bij het team van Energy Corse tijdens de IAME Euroseries Wintercup. Het is een leuke, technische en snelle baan. Ik kijk er heel erg naar uit. Om de baan goed te leren kennen ga ik er iets eerder heen om extra te trainen."

Voor de IWF heeft Devon ambitieuze maar realistische doelen. "Ik denk dat een plaats in de top tien wel mogelijk is. En als dat lukt, dan is het podium ook altijd mogelijk. Maar het wordt wel moeilijk, want er rijden veel snelle jongens mee. De meesten die voorin rijden ken ik allemaal wel. Het komt vast wel goed!

Devon bedankt zijn vader en moeder, zijn broertje, Bas Harting, Senne Vos, het team Fusion Benelux en zijn sponsors voor hun onmisbare steun tijdens dit succesvolle seizoen.

Devon Hagelen wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
- Unibarge
- WEMO
- Goudsmit Magnetics
- DLM
- Booij Parket
- Devon’s Club van 50

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS