Formule 1

Carlos Sainz gefrustreerd na technische malheur in Zandvoort: "Geen makkelijke dag"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 augustus 2024 09:45

Carlos Sainz kende een frustrerende start van zijn raceweekend in Zandvoort, waarbij hij tijdens de tweede vrije training voor de Nederlandse Grand Prix werd getroffen door een probleem met de versnellingsbak van zijn Ferrari. De Spanjaard kon daardoor slechts zeven rondjes rijden over het 4,3 kilometer lange circuit. De pech helpt hem in ieder geval niet om de aansluiting naar voren te vinden.

Carlos Sainz Formule 1 Zandvoort

"Het was geen gemakkelijke dag", geeft Sainz ruiterlijk toe na de tweede vrije training in een persbericht van zijn team. "Vrijdagochtend konden we door het slechte weer niet goed rijden en helaas hadden we tijdens VT2 een probleem met de versnellingsbak tijdens de eerste run, waardoor ik in totaal niet veel ronden kon rijden."

Sainz kijkt nu vooruit naar de resterende sessies van het weekend, waarin hij hoopt de misgelopen tijd in te halen: "Zaterdag zullen we proberen de verloren tijd in te halen en vertrouwen op te bouwen rond het circuit. We hebben werk te doen om de kloof met de top te dichten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS