Formule 1

Charles Leclerc ondanks crash loei snel: “De snelheid was er, maar konden niet veel rijden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 september 2024 19:09

Charles Leclerc sloot de vrijdag in Baku af als snelste, maar zijn weg naar deze snelste tijd was allesbehalve vlekkeloos. De Monegask crashte in zijn Ferrari in de eerste training, waardoor de Ferrari-crew hard moest werken om de SF24 op tijd klaar te maken voor de tweede training. Leclerc wist zich in VT2 te herstellen en zette hij de snelste tijd neer, wat het team veel vertrouwen geeft voor het vervolg van dit belangrijke weekend.

Charles Leclerc Ferrari

Leclerc gaf aan dat er geen gebrek aan snelheid was, maar dat er nog werk te doen is om het maximale uit dit pakket te halen: “De snelheid was er, maar door het incident in VT1 en een probleem in VT2 met de besturing hebben we niet veel rondes kunnen rijden”, legt Leclerc uit in een persbericht van het Italiaanse team. “Het is belangrijk voor ons om een soepele FP3 te hebben en ons goed voor te bereiden om morgen het meeste uit de kwalificatie te halen.”

“We moeten zorgen dat alles soepel verloopt in de laatste training, zodat we goed voorbereid zijn voor de kwalificatie”, besluit de tweevoudig winnaar van de Italiaanse Grand Prix.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS