Formule 1

Christian Albers kritisch op Lando Norris: 'Hij moet het zelf afdwingen'

Uitgegeven door Frank Korsel • 14 september 2024 11:35

Het Formule 1-seizoen loopt langzaam maar zeker op zijn einde en de spanning in het wereldkampioenschap neemt alsmaar verder toe. Max Verstappen voelt de hete adem van Lando Norris in zijn nek. Hoewel het McLaren-team de voorbije weken de bovenhand heeft ten opzichte van Red Bull, is niet iedereen even lovend over de prestaties van Norris. Onder meer Christijan Albers is snoeihard voor de Britse coureur.



De voormalig Formule 1-coureur is niet te spreken over het feit dat McLaren vanaf nu Norris zal prioriteren, om hem zodoende te helpen de wereldtitel bij de coureurs binnen te slepen. De achterstand van Norris ten opzichte van Verstappen in de rangschikking bedraagt nu 62 punten, maar Albers vindt dat Norris meer zelf had moeten afdwingen om die nummer één-status te verdienen.

Wat volgt, is een vurig relaas: “Ik ben benieuwd hoe het nu verdergaat nadat teambaas Andrea Stella eindelijk heeft aangegeven dat Norris een streepje voor heeft. Hij moet dat zelf ook afdwingen, hij presteert lang niet zo constant als Verstappen. Bij McLaren optimaliseren ze niet, dat is het probleem. Norris heeft pas twee races gewonnen, maar als Verstappen in dezelfde auto had gezeten, had hij er al zes gewonnen”, stelt Albers in zijn column voor de Telegraaf.

De 46-voudig deelnemer aan een Formule 1-wedstrijd neemt tevens de tijd om Red Bull wakker te schudden. Albers vindt dat de Oostenrijkse renstal eerder had moeten ingrijpen. “Wat ik kwalijk vind aan het verval van Red Bull, is dat de malaise veel te lang doorgaat. Ik hoor nu dat ze weten waar de problemen vandaan komen en dat ze in Baku teruggaan naar de basis, dat mag ook wel een keer. Volgens mij roept Verstappen al sinds mei dat het de verkeerde kant opgaat”, aldus Albers.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS