Formule 1

Coureurs moeten wennen aan ‘nieuw’ Monza – Carlos Sainz: “Circuit is erg veranderd”

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 augustus 2024 08:30

Ferrari-coureur Carlos Sainz kende een drukke en veelbewogen eerste dag op het iconische circuit van Monza voor de Italiaanse Grand Prix. De Ferrari-coureur was tevreden met de start van het weekend, maar wees op de nieuwe uitdagingen die het circuit met zich meebracht.

Carlos Sainz Monza Ferrari

"Het was een zeer drukke en interessante vrijdag", begon Sainz, die voor het laatst in Monza racet als Ferrari-coureur. "Het circuit van Monza is behoorlijk veranderd, met heel andere kerbs en een nieuwe laag asfalt”, vertelt Sainz over de aanpassingen die het circuit afgelopen maanden heeft ondergaan. "Om deze reden zijn de uitdagingen en beperkingen heel anders dan voorgaande jaren, en we moesten ons aanpassen aan een nieuw scenario wat betreft de afstelling van de auto en het begrijpen van de bandenslijtage."

Sainz eindigde VT1 op de vierde plaats met een tijd van 1:22.126 en verbeterde zich in VT2 naar een derde plek met 1:20.841, slechts een tiende van de snelste tijd. De Ferrari-coureur erkende dat er nog werk aan de winkel is om de auto verder te optimaliseren voor de kwalificatie op zaterdag, maar ziet de start van het weekend als positief.

"Er is nog heel wat werk te doen om te verbeteren voor zaterdag, maar over het algemeen was het een positieve start van het weekend", sloot Sainz af in een persbericht van Ferrari.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS