Formule 1

Fernando Alonso doet een duit in het zakje voor komst Adrian Newey

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 september 2024 17:19

Fernando Alonso zou bereid zijn tot twintig procent van zijn salaris in te leveren om de komst van Adrian Newey naar Aston Martin mogelijk te maken, zo grapte teambaas Mike Krack.

Fernando Alonso Aston Martin F1


Aston Martin kondigde onlangs aan dat Newey vanaf maart 2025 aan de slag gaat als Managing Technical Partner. Krack vertelde in Bakoe over Alonso's enthousiasme: "Hij was zo opgewonden dat hij zelfs zei dat hij een deel van zijn salaris zou afstaan om Adrian te betalen. Er werd gesproken over tien procent, twintig procent."

Met Alonso's geschatte jaarsalaris van $18 miljoen zou dat neerkomen op maximaal $3,6 miljoen. Krack benadrukte het wederzijdse respect tussen Alonso en Newey: "Ze willen echt iets bereiken. Adrian wilde altijd al met iemand als Fernando werken en vice versa."

Alonso zelf is enthousiast over de toekomst van Aston Martin, maar beseft dat de tijd in zijn nadeel werkt: "Ik ben me ervan bewust dat dit tijd kost en die tijd heb ik in zekere zin niet. Maar ik ben ontspannen en geniet van de reis."

De toekomst van Alonso bij Aston Martin lijkt verzekerd tot en met 2026. Krack sluit zelfs niet uit dat de Spanjaard lang genoeg blijft om de mijlpaal van 500 Grands Prix te bereiken. Dit weekend in Bakoe staat Alonso aan de start van zijn 393e F1-race.

"Stap voor stap moeten we die eerste overwinning behalen en hopelijk in de toekomst strijden om kampioenschappen", aldus Alonso over zijn ambities met Aston Martin.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS