Formule 1

Fernando Alonso vertelt hoe hij Adrian Newey probeerde te verleiden tot een transfer naar Aston Martin

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 september 2024 06:30

De transfer van Adrian Newey naar Aston Martin heeft voor de nodige opschudding gezorgd in de Formule 1-wereld. Het Britse team heeft een ogenschijnlijk grote slag geslagen met het binnenhalen van de top-ontwerper die in dienst van Red Bull Racing liefst zeven constructeurstitels won. Fernando Alonso, coureur namens Aston Martin, liet voorafgaand het Grand Prix-weekend in Baku andermaal zijn blijdschap blijken toen hij werd gevraagd naar het nieuwe teamlid.



“Het is een positieve week geweest voor het team. wat mij betreft is Aston Martin de ploeg voor de toekomst. Het project van Lawrence (Stroll, de teameigenaar) begint vorm te krijgen. We openen nieuwe gebouwen op onze campus, krijgen met ingang van volgend jaar een eigen windtunnel, beschikken over de beste partners ter wereld en nu dus ook Adrian”, concludeerde een dolgelukkige Alonso tijdens de persconferentie op donderdag.

Newey treedt pas vanaf 2025 officieel in dienst bij Aston Martin, daarom denkt de tweevoudig wereldkampioen ook dat het nog wel even zal duren voordat de impact voelbaar is binnen het team. “Ik denk niet dat hij veel invloed zal hebben op de auto van volgend jaar. Ik zou graag willen zeggen van wel, maar het heeft niet veel zin om veel te spenderen voor de auto van 2025 als je niet voor het kampioenschap vecht. De auto van 2026 moet de eerste zijn waar hij invloed op heeft”, aldus Alonso.

De Spanjaard was zeer gespitst op Newey’s komst, zodoende nam hij bij tijd en wijle ook zelf het heft in handen. “Iedereen probeerde hem te verleiden, ik heb een half uurtje met hem gesproken tijdens de ‘Historic Monaco Grand Prix’, waar hij in actie kwam. Maar uiteindelijk heeft Lawrence het meeste werk verricht.”

Mike Krack, de teambaas van Alonso, deed overigens nog wel een curieuze onthulling die doet vermoeden dat Alonso misschien meer moeite wilde doen voor Newey dan hij zelf vertelt. “Fernando bood zelfs aan om Newey te betalen met een deel van zijn eigen salaris, het gaat echt om 10 of 20%. Ik zal hem later nog eens vragen hoeveel het echt was”, vertelde de sportieve voorman van Aston Martin tijdens de mediadag in Baku.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS