Formule 1

Franco Colapinto kent droomstart in Monza: “Gefocust op mezelf en alles opgebouwd”

Uitgegeven door Frank Korsel • 31 augustus 2024 11:29

De Argentijnse debutant Franco Colapinto maakte een bijzondere dag mee in Monza tijdens zijn eerste volledige vrijdag in de Formule 1. De jonge Williams-coureur, die Logan Sargeant vanaf dit weekend vervangt, zette in de eerste sessie de zeventiende tijd neer met 1:22.880s en eindigde in VT2 opnieuw als zeventiende met een 1:21.784s.

Franco Colapinto Williams Monza

“Ik ben erg trots dat ik mijn eerste volledige vrijdag als Formule 1-coureur heb voltooid”, klonk een trotse Colapinto in een persbericht van Williams na de sessies. “Er zijn dingen waar we als team aan moeten werken, maar over het algemeen was het een goede eerste dag. In plaats van meteen op rondetijden te focussen, heb ik me gefocust op mezelf en alles opgebouwd tijdens de sessies. Ik was voorzichtig in VT2 omdat ik de ronden wilde maken.”

De 21-jarige Argentijn voelde zich al snel op zijn gemak in de Williams-garage, wat zijn vertrouwen een goede boost gaf: “Ik ben super dankbaar voor iedereen in het team die me helpt om dit weekend op snelheid te komen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS