Formule 1

Gianpiero Lambiase's 'grootste angst' komt uit

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2024 19:04

Er is een filmpje opgedoken van Max Verstappens race-ingenieur Gianpiero Lambiase die zegt dat zijn 'grootste angst' is dat het team stopt met winnen, omdat Verstappen dan echt boos wordt via de teamradio.

Gianpiero Lambiase Max Verstappen

Zelfs tijdens hun dominante periode was Verstappen niet bang om Lambiase te vertellen hoe hij zich voelde. Hoewel hij het deels schertsend zei, suggereerde de Italiaans-Britse ingenieur dat de dag dat ze stoppen met winnen de dag is waarover hij zich echt zorgen maakt.

In Hongarije kibbelden de twee over de teamradio en kort daarna dook op sociale media een fragment op van Lambiase die vorig seizoen sprak op Red Bulls eigen podcast. “Mijn grootste angst is het moment dat we meer concurrentie krijgen en we niet elke race winnen, want je ziet hoe hij me op dit moment behandelt en hij wint elke race”, zei Lambiase in het gesprek waarbij ook Verstappen aanwezig was. “Ik kijk er niet naar uit.”

Verstappen antwoordde vervolgens dat ze in het verleden ook zulke seizoenen hebben gehad en voorspelde dat het 'goed gaat komen'. "Respect is heel belangrijk. Mensen begrijpen soms niet wat voor relatie je hebt. Als we op de radio komen en we klinken een beetje overstuur of boos, denken ze dat we ruzie hebben, maar dat is niet het geval. We willen gewoon het beste resultaat.”

"Soms verhef ik mijn stem op de radio omdat ik vol adrenaline zit en GP ook. Hij wil het beste en daarom hebben we soms best pittige gesprekken. Dat is de manier waarop ik ons weekend, ons racen wil benaderen, want als ik van streek zou zijn of zo, of niet blij met een bepaalde situatie en hij heeft zoiets van 'copy that' of 'thank you very much for your message' dan zou ik denken 'wat is er aan de hand'? We zitten hier allebei samen in en we willen het best mogelijke resultaat. Maar respect is natuurlijk heel belangrijk."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS