Formule 1

Max Verstappen klaar voor grote gridstraf bij Grand Prix van België

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 juli 2024 16:06

Max Verstappen kan dit weekend tijdens de Grand Prix van België een gridstraf van tien plaatsen krijgen, zo wordt beweerd.

Max Verstappen gridstraf
Met een gridstraf is de kans klein dat we Verstappen komend weekend zo zullen zien

De drievoudig wereldkampioen heeft één power unit minder in zijn poule na motorproblemen tijdens de Grand Prix van Canada eerder dit seizoen. Teambaas Christian Horner geeft toe dat het team later dit seizoen een penalty voor hem zal nemen.

Volgens een artikel van RacingNews365 zou de Red Bull-coureur dit weekend tijdens de Grand Prix van België een nieuwe motor moeten gebruiken. Dit zou meer zijn dan hij voor dit seizoen toegewezen heeft gekregen, waardoor hij een gridstraf van tien plaatsen krijgt voor de race van zondag - volgens de eerste voorspellingen zou het een nat weekend kunnen worden in Spa.

Hij heeft zijn volledige toewijzing van toegestane onderdelen voor het seizoen al minstens één keer gebruikt, maar problemen met één motor uit de pool tijdens de vrije training in Montreal zorgden ervoor dat hij eerder dan verwacht een nieuwe power unit nam.

Als gevolg daarvan gaf Horner toe dat het team op een bepaald moment dit seizoen een andere motor zou moeten nemen voor de drievoudig wereldkampioen en dat ze onderling zouden beslissen over een geschikt punt.

“Ik weet zeker dat we op een gegeven moment een extra motor voor Max zullen nemen, het is alleen een kwestie van wanneer je dat strategisch kiest”, legde Horner onlangs uit aan de media. “We zullen daar samen met Honda aan werken, maar het is onvermijdelijk dat we op een gegeven moment een straf zullen nemen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS