Formule 1

Jack Doohan, de zoon van ex-motorcoureur Jack Doohan mag achter het stuur van een F1-auto kruipen in Mexico

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 oktober 2022 04:02

Formule 2-coureur van het team van UNI-Virtuosi, Jack Doohan zal zijn Formule 1-debuut maken tijdens de Grand Prix van Mexico. Dan kruipt de jonge Australiër achter het stuur van de Alpine A522 van Esteban Ocon. Naast de eerste vrije training in Mexico mag de Australiër de A522 ook besturen tijdens het laatste weekend van het seizoen in Abu Dhabi.

Jack Doohan

De 19-jarige zoon van Mick Doohan maakt deel uit van de Alpine Driver Academy. Op het Mexicaanse circuit maakt Doohan zijn eerste meters in een officiële Formule 1-sessie. Mexico zal de tweede keer zijn dat de Australiër een Alpine heeft getest, vorige maand reed hij bij een test 100 kilometer in de A522 op het circuit van Monza.

Tijdens testdagen in Qatar, Monza en Boedapest testte Jack dit seizoen al in de Alpine van vorig seizoen. "Ik ben Alpine enorm dankbaar dat ze me deze kans hebben gegeven om in de vrije training in Mexico te rijden", vertelde de enthousiaste Doohan. “Het is altijd een enorme eer om in de Formule 1 te mogen rijden, dus om de kans te krijgen op een Grand Prix-weekend is heel bijzonder.

“Uiteindelijk is het de bedoeling om dit elke week te doen en deze ervaring is weer een stap dichter bij het bereiken van dat doel. Ik heb me zo goed mogelijk voorbereid en ik denk dat het heel spannend wordt om de auto op dit type circuit met de grote hoogte en de hele hoge topsnelheid te ervaren”, zo liet hij tegenover Formula1.com.

Teambaas Otmar Szafnauer voegde het volgende toe aan het pleidooi van de F2-coureur: “We zijn erg verheugd om aan te kondigen dat Jack zich bij het team in Mexico zal voegen en de taken voor de eerste vrije training overneemt. We zijn allemaal onder de indruk van Jacks progressie op veel gebieden dit seizoen en hij verdient deze kans als we blijven zijn hoge potentieel koesteren.”

“Het is belangrijk om onze jonge coureurs de kans te geven om Formule 1-auto's te testen en ons Academy-programma is daarin succesvol gebleken. We verwachten dat Jack hard zal werken tijdens de sessie en zoveel mogelijk zal halen uit de ervaring om betrokken te zijn bij een Formule 1 Grand Prix-weekend.”

Samen met Jehan Daruvala en Enzo Fittipaldi staat hij op een gedeelde vierde plek met 124 punten achter zijn naam in het Formule 2-kampioenschap. Met nog één raceweekend te gaan maakt hij nog aanspraak op de derde positie in het kampioenschap.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS