Karting • Iame X30 Euro Series

Denver Bos onderstreept zijn ontwikkeling als karter met klinkende zege in IAME Benelux-kampioenschap!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juli 2024 01:36

GENK - Dat Denver Bos een spectaculaire ontwikkeling in de kartsport doormaakt, bewees de pas achtjarige coureur zondag in Genk wel. De inwoner van Hoek van Holland sjeesde op het Belgische circuit naar de overwinning tijdens de vierde ronde van het IAME Benelux-kampioenschap. Daarmee deed hij vanzelfsprekend goede zaken in het Mini Rookie-klassement.

Denver Bos

“Ik ben heel erg blij”, sprak een trotse Denver direct na afloop van de race in het parc fermé. De zege had hem misschien wel een beetje verbaasd. “Want de kwalificatie ging niet heel erg goed, ik werd zevende. Maar in de eerste heat ben ik als derde over de finish gekomen. Daarna mocht ik in de tweede heat weer als zevende starten en die race won ik.”

Omdat Denver in de eerste race een tiensecondenpenalty had gekregen, werd de coureur van topteam WJS Racing voor die race uiteindelijk als veertiende geklasseerd. Dat betekende dat zijn startplek in de finale, die bepaald wordt aan de hand van het opgetelde resultaat in de heats, de vijfde plek was. Niettemin had hij in de heats een uitstekende racepace getoond, dus de getalenteerde Zuid-Hollander wist dat er in de finale wat mogelijk moest zijn.

Zeker toen Denver de race ook nog eens begon met een uitstekende start. Hij ging van vijf naar drie. In de derde bocht lag hij al tweede en uiteindelijk kwam hij als eerste over de finish. “Ik had een heel erg groot gat in de tweede heat dus ik wist dat mijn snelheid goed was”, zei Denver. “Daardoor had ik er wel vertrouwen in dat ik in de finale nog kon winnen.”

Die aanname bleek dus zo gek nog niet. Bovendien heeft Denver de afgelopen maanden in diverse kampioenschappen al de nodige podiumplaatsen gescoord, inclusief een paar overwinningen. Zijn zelfvertrouwen was daardoor dik in orde.

Denver Bos

En zijn zege in het Benelux-kampioenschap, dat een hoog internationaal niveau heeft, bevestigde eens te meer zijn status van aanstormend talent. Een erg knap resultaat dus, maar toch vond Denver het niet de mooiste wedstrijd van het seizoen.

Dat is vooralsnog namelijk de vorige ronde van het Benelux-kampioenschap, in Mariembourg, waar hij als een duvel uit een doosje naar het podium racete. “Toen reed ik in de finale van de negentiende naar de derde plaats. Die race vond ik nog mooier dan die vandaag omdat het een mooie inhaalrace was.”

Behalve het Benelux-kampioenschap rijdt Denver dit seizoen ook de GK4 Kart Series, het NK (dat al afgelopen is), en het clubkampioenschap van Strijen. De mooiste titelstrijd is qua niveau natuurlijk die van het Benelux-kampioenschap. En afgaande op zijn prestaties in Genk ligt er voor hem misschien nog wel meer moois in het verschiet. “Ik hoop dat ik de volgende ronde ook kan winnen!”

Denver bedankt zijn vader, moeder en zijn hele familie. Verder teambaas Willem-Jan Schoots, Sinan van de Raad, Djamairo Hoft, iedereen bij WJS Racing en al zijn fans voor het kijken.

Denver Bos wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Texa Daken en WJS Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS