Formule 1

Lando Norris hoeft niet te rekenen op veel steun van Oscar Piastri: "Ga niet iedere race zomaar aan de kant"

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 september 2024 12:01

Het einde van het Formule 1-kampioenschap komt langzaam maar zeker steeds dichter onze kant op. We hebben nog acht weekenden te gaan, dus wordt ieder punt in de strijd om het kampioenschap steeds belangrijker. Max Verstappen is nog altijd de grootste kanshebber op de titel, gevolgd door Lando Norris. Er wordt al weken gesproken over de manier hoe McLaren Norris beter zou kunnen ondersteunen. Norris’ teamgenoot Oscar Piastri laat de kaas in ieder geval niet van zijn brood eten. Hij geeft aan dat hij niet zomaar iedere race plaatsmaakt voor zijn teamgenoot.

Oscar Piastri Lando Norris Max Verstappen

Lando Norris heeft voor de Azerbeidzjaanse Grand Prix nog een achterstand van 62 punten op Max Verstappen. De Nederlander verliest al weekenden op rij veel punten en de voorsprong slinkt halsoverkop.

Toch lijken de kopstukken bij McLaren nog niet tegen Piastri te hebben gezegd dat allen focus moet verschuiven naar Norris, wil het team kans maken om de titel te scoren. Piastri lijkt zich wel te beseffen dat dit op momenten van hem verwacht kan worden: "Als coureur, zijn teamorders nooit leuk. Maar ik realiseer me wel dat er een groter plaatje is dan alleen mezelf. Ik race voor een team dat mij de kans heeft gegeven om binnen anderhalf jaar voor overwinningen in de Formule 1 te strijden. Daar ben ik erg dankbaar voor. We proberen als team beide kampioenschappen te winnen en dat is iets wat een enorme prestatie zou zijn voor het team", begint Piastri in gesprek met de internationale pers.

Toch is Piastri zeker niet van plan om zich altijd maar in een rol van tweede viool te schikken: “Maar ik denk dat het belangrijkste punt is: Ik ga niet iedere race zomaar aan de kant. Dat is namelijk niet hoe we willen racen, ook Lando wil dat niet. We proberen gewoon alle scenario's door te nemen en dat gaan we natuurlijk niet publiekelijk doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS