Formule 1

Lewis Hamilton gefrustreerd na straf in kwalificatie: "Het gleed ons door de vingers"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 augustus 2024 04:04

Lewis Hamilton had meer verwacht van de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland, maar moest genoegen nemen met een twaalfde startplaats. Uiteindelijk werd het nog erger. In de kwalificatie reed hij in de weg van Sergio Perez, hier ontvangt hij ook nog eens drie plekken gridstraf voor. De zevenvoudig wereldkampioen reageert teleurgesteld en gefrustreerd.

Lewis Hamilton Zandvoort F1

Hamilton begon zijn kwalificatie sterk in het eerste deel van de kwalificatie, waar hij tevreden was met de balans van zijn Mercedes en competitieve tijden neerzette. Maar in Q2 kreeg hij de banden niet optimaal aan op temperatuur. Dit resulteerde in een tijd die net niet snel genoeg was om door te gaan naar Q3: "Het was frustrerend", zei Hamilton na afloop van de kwalificatie in een persbericht van Mercedes. "We zagen er goed uit gedurende het weekend en in Q1 was ik tevreden met de balans van de auto. Helaas hadden we in Q2 meer moeite en gleed het ons door de vingers."

De zevenvoudig wereldkampioen gaf toe dat hij zijn laatste ronde in Q2 niet kon verbeteren en dat het daardoor net niet genoeg was om door te gaan: "Ik kon niet sneller dan ik deed in mijn laatste ronde en dat was niet genoeg om door te gaan", legde Hamilton uit. "Deze dingen gebeuren, maar uiteindelijk heb ik het niet goed genoeg gedaan."

Hamilton is vastberaden om tijdens de race punten te scoren: "Ik zal pushen om zoveel mogelijk punten te pakken en ik ga er plezier in hebben", sluit hij af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS