Formule 1

Max Verstappen bekritiseerd door deelname simrace – Helmut Marko: “Complete onzin”

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 juli 2024 10:01

Max Verstappen eindigde de Grote Prijs van Hongarije afgelopen weekend op een teleurstellende vijfde positie. Mede geholpen door een slechte strategie en een aanvaring met concurrent Lewis Hamilton maakte de Nederlandse Red Bull-kampioen geen kans meer op een positie op het podium. Daarnaast krijgt Verstappen kritiek ook zijn deelname aan de virtuele 24 uur van Spa-Francorchamps dit weekend. Helmut Marko wuift deze kritiek weg en stelt dat de deelname aan de simrace niets te maken had met zijn prestatie.

Max Verstappen Helmut Marko

Verstappen kroop in de nacht van zaterdag op zondag deed Verstappen samen met zijn teamgenoten van Team Redline mee aan de virtuele 24 uur van Spa-Francorchamps. Hiermee brak de Nederlander met de gebruikelijke bedtijd van Formule 1-coureurs.

Na de tegenvallende prestatie na de Grand Prix op zondag, werd Verstappen bekritiseerd op zijn deelname aan de online simwedstrijd. Ook Helmut Marko werd er door zijn landgenoten van ORF over bevraagd en haalt een voorbeeld uit het verleden aan: "Ik weet niet meer wat zijn bedtijden in Imola waren, maar toen bleef hij nog langer op en won hij de Grand Prix. Max heeft een heel ander ritme dan ik of andere normale mensen. En toen hij naar bed ging was dat voor hem niet anders dan normaal. In Zandvoort maakten de helikopters boven zijn motorhome hem niet eens wakker. Hij heeft genoeg uren slaap gehad, dus de rest is alles complete onzin."



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS